Nyköpings TK fortsätter den offensiva nysatsningen och anställer Richard Wagi som ny chefstränare med start redan nu i augusti.

Richard Wagi, född 1992, är en tidigare elitspelare som varit tränare på heltid sedan 2016. Richard växte upp i Rimbo och tävlade sedan för SALK. Han har flera fina placeringar i SM (både singel och dubbel), två SM guld i lag-SM för 18-åringar och vinst i Junior Masters där Sveriges 8 bästa 14-åringar gjorde upp i en turnering.

Richard har varit tränare på heltid i Oskarshamn, Trollbäcken, hjälpt danska tennisförbundet och nu senast som tränare i Strängnäs TK.

”Jag brinner för tennis och det känns fantastiskt att få förtroendet att bli chefstränare för Nyköpings TK. Jag flyttar också till Nyköping för att kunna ta mig an jobbet på bästa sätt. Ser fram emot att få bygga upp Nyköpings TK till en större klubb på alla nivåer, från nybörjare till elitspelare”, säger Richard Wagi.

Jonas Ekegren, Ordförande i Nyköpings TK, fortsätter; ”Under sommaren 2020 tog Nyköpings TKs Årsmöte beslut om padelutbyggnad, nya utebanor för tennisen samt en generellt ökad satsning på tennisverksamheten. Nyligen tecknade vi också ett långsiktigt avtal med en padeloperatör för padelutbyggnaden, vilket skapar en starkare finansiell bas för klubben. Detta har nu möjliggjort att vi kan ta nästa steg; att anställa en chefstränare på heltid. Richard Wagi är en driven person som långsiktigt vill utveckla Nyköpings TK i linje med vår vision och hela styrelsen hälsar honom varmt välkommen”.

Vid frågor eller funderingar vänligen skicka e-post till info@nykopingstk.se

/Jonas Ekegren, Ordförande Nyköpings TK